Magyar Dohány
Kiskereskedők Szövetsége

Összefogás a szakértő dohánykereskedelemért

2017. augusztus 08.

Szövetséggé alakult a Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesülete

Az utóbbi években a hazai dohány-kiskereskedők legfőbb szakmai tömörülésévé nőtte ki magát a Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesülete, mely 2017. augusztus 8. napjától Magyar Dohány Kiskereskedők Szövetsége néven folytatja munkáját. A megemelkedett taglétszám mellett a szabályozási környezet változásai, a piac kihívásai, és az alapjaiban átalakuló kiskereskedői szerepkör is szükségessé tette, hogy a stabilabb, biztosabb hátteret adó szövetségi formában működjenek együtt a dohánytermék-kiskereskedők.

„Évek óta azon dolgozunk, hogy segítsük a dohánykereskedelemmel foglalkozó kis- és középvállalkozók alkalmazkodását a megváltozott piaci feltételekhez. Azt gondoljuk, hogy mára eljutottunk egy olyan pontra, ahonnan még tovább kell lépnünk, magasabb szintű szolgáltatást nyújtva a vásárlóknak, illetve erősebb érdekképviseleti blokkba tömörülve kell fellépnünk szabályozási kérdésekben. Szövetségként még erősebb szakmai szervezetként dolgozunk majd azért, hogy biztosítsuk a szektorban dolgozó mintegy 15 ezer család megélhetését, valamint az általuk termelt adóbevételeket”, mondta Lengyel Antal, a Magyar Dohány Kiskereskedők Szövetségének elnöke.

Az MDKSZ tagja a CEDT-nek (Európai Dohány Kiskereskedők Szövetségének), nemzetközi tudásmegosztó tevékenysége révén pedig jelentős szerepet játszik abban, hogy a külföldi jó gyakorlatok megjelenjenek a hazai kiskereskedelemben is. „A szektor, bár mintegy 15 ezer családnak nyújt megélhetést, egyelőre nem kapja meg a súlyának megfelelő elismerést. Szeretnénk elérni, hogy ez megváltozzon, amihez az is kell, hogy a dohánytermék-kiskereskedők magasabb színvonalú szolgáltatásokat nyújtsanak, valamint részt vegyenek a dohányfogyasztással kapcsolatos tudatos vásárlói magatartás kialakításában. Mindezek elősegítése érdekében képzésekkel, konzultációkkal, szakmai programokkal készülünk”, tette hozzá Lengyel Antal.

A Magyar Dohány Kiskereskedők Szövetsége szervezi a november 7-én Budapesten megrendezésre kerülő I. Nemzeti Tabak Expo Kiállítás és Konferencia-t, ahol a hazai aktualitásokon kívül nemzetközi trendekkel, innovációkkal is megismerkedhetnek a nemzeti dohányboltok üzemeltetői.

További információ:
Lengyel Antal
elnök
Magyar Dohány Kiskereskedők Szövetsége
info@trafikosok.hu

Minden jog fenntartva.
© 2018. Trafikosok.hu
Fejlesztette: 2dots.hu

Jelen honlapot a Magyar Dohány Kiskereskedők Szövetsége (2890 Tata, Ady Endre u. 16., Nyt.: Fővárosi Törvényszék 10 277, rövidített név: MDKSZ) üzemelteti. A honlapon elhelyezett szöveges és képi tartalom szerzői jogi oltalom alatt áll, annak bármely formában és célra történő felhasználása kizárólag a Magyar Dohány Kiskereskedők Szövetségének előzetes engedélyével lehetséges. Adatkezelési Tájékoztató