Magyar Dohány
Kiskereskedők Szövetsége

Összefogás a szakértő dohánykereskedelemért

2018. április 05.

Indul a TABAK Akadémia roadshow

A dohánytermék-kiskereskedők szövetségének legfontosabb céljai között szerepel a közösségépítés, és a szövetség meglévő vagy leendő tagjai részére különböző képzések biztosítása. 2018. április közepén máris egy nagyszabású roadshow indul útjára, amely képzéssorozat és miniexpo is egyben. 

 

Az MDKSZ tavaszi képzési programja április 17-én Budapesten, a Dürer Rendezvényházban kezdődik, majd ezen a helyszínen 18—19-én is folytatódik a program. Alkalmanként 80-100 fő részvételére nyílik lehetőség, a főváros esetében ezért legalább 3 nap szükséges ahhoz, hogy minél több érdeklődő részt tudjon venni az eseménysorozaton- tudtuk meg Kontics Ferenctől. A Magyar Dohány Kiskereskedők Szövetségének rendezvényigazgatója hozzátette, Budapest után olyan nagyvárosokba viszik el a programot és a hozzá kapcsolódó miniexpót, mint Győr (ETO Park, április 26.), Debrecen (Kölcsey ház, május 2.), Szeged (IH Rendezvényközpont, május 9.), Székesfehérvár (Szent István Művelődési Ház, május 17.), Zalaegerszeg (Hotel Aranybárány, május 24.), Miskolc (egyetemi aula, május 31.), végül Pécs (Litkei Pezsgőház, június 7.). A helyszínek kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy az adott épület a képzésen túl a miniexpóhoz is megfelelő adottságokkal rendelkezzen, emellett természetesen a megközelíthetőséget és a parkolási lehetőségeket is figyelembe vették.

A roadshow elindításával az a célja a szövetségnek, hogy több mint 1000 koncessziójogosulttal, döntéshozóval és nemzeti dohányboltban dolgozó kollégával alakítsanak ki közvetlen kapcsolatot. Elsősorban azokat szeretnék megszólítani, akik a fogyasztókkal, vásárlókkal napi kapcsolatban vannak. Az előzetes regisztráció már javában zajlik, az érdeklődés minden várakozást felülmúlt- jegyezte meg Kontics Ferenc. Vidéken maximum 80, a fővárosban pedig maximum 100 főnél zárjuk a regisztrációs létszámot, hiszen ez az a résztvevőszám, ami még hatékonyan igazítható a szakképzési program három fő moduljához- magyarázta.

A rendezvényigazgató kifejtette azt is, hogy egy-egy ilyen rendezvényt két részre lehet osztani. A nap első felében zajlik majd az edukációs program, amikor kis csoportokban különböző témájú előadásokon vehetnek részt az érdeklődők. Itt fontos megjegyezni, hogy élményalapú, interaktív foglalkozásokról van szó, tehát nemcsak kiáll az előadó és beszél az adott témáról, hanem a hallgatóság bevonására is sor kerül. A vásárlói kosár maximalizálása modulnál például humoros, ugyanakkor tanulságos videókat használnak majd. Ezeket a kisfilmeket bizonyos ponton megállítják, és a résztvevők mondják el véleményüket az adott helyzetről, illetve arról, hogy mit tennének ebben a szituációban. Kialakul a kérdésről egy beszélgetés, és az előadó tulajdonképpen e közben tanít.

A három modul témáját tekintve a fogyasztói kosár maximalizálásáról, a különböző vevőtípusok kezeléséről, a trafikok személy- és vagyonbiztonságáról, bűnmegelőzésről és áldozatvédelemről, valamint a munkaerőhiány és az elvándorlás lehetséges kezelési módjairól, a motivációról és az ösztönzési módszerekről szólnak majd.

A foglalkozások mellett a szövetség kiállító partnereinek részvételével zajlik majd egy miniexpo is, ahol olyan cégek termékeivel, szolgáltatásaival ismerkedhetnek meg a képzési program résztvevői, mint a Philip Morris Magyarország Kft., amely egyébként kiemelt fokozatú kiállító, a Dreher Sörgyárak Zrt., amely arany fokozatú kiállító, továbbá a Hell Energy Magyarország Kft., a Pannon Kávé Kft., a Firelight Kft., a Vimpex Drink Kft., a Kelet Csillaga Kft. és az Alföld Tabak Kft.; ők egyébként nemcsak kiállítanak, hanem speciális ajánlatokkal is várják az érdeklődőket. 

Jelentkezés, regisztráció:

https://epass.hu/mdksz


Minden jog fenntartva.
© 2018. Trafikosok.hu
Fejlesztette: 2dots.hu

Jelen honlapot a Magyar Dohány Kiskereskedők Szövetsége (2890 Tata, Ady Endre u. 16., Nyt.: Fővárosi Törvényszék 10 277, rövidített név: MDKSZ) üzemelteti. A honlapon elhelyezett szöveges és képi tartalom szerzői jogi oltalom alatt áll, annak bármely formában és célra történő felhasználása kizárólag a Magyar Dohány Kiskereskedők Szövetségének előzetes engedélyével lehetséges. Adatkezelési Tájékoztató