Magyar Dohány
Kiskereskedők Szövetsége

Összefogás a szakértő dohánykereskedelemért

2018. február 05.

Egyedi azonosítók a cigarettásdobozokon – Információk első kézből a római konferenciáról


Tobacco Road (A dohány útja) néven rendezett konferenciát Rómában január 19-20-án az OLAF, az EU Csalás Elleni Hivatala, valamint a Coldiretti Olasz Farmerszövetség.

A konferencia fő témája a hamarosan bevezetendő nyomonkövethetőségi és visszakereshetőségi szabályrendszer volt, melyről nemrégiben hozott döntést az Európai Unió.

A döntések értelmében a cigarettákat a gyártástól az utolsó eladási pontig speciális azonosítóval kell ellátni annak érdekében, hogy szállításuk nyomonkövethető legyen, valamint akár egy adott dobozt is azonosítani lehessen a kereskedelmi folyamatban.

A konferencián részt vett a Magyar Dohány Kiskereskedők Szövetsége (MDKSZ), a Magyar Dohánytermelők Országos Szövetségének elnöke, Bényei Illés és delegációjuk, valamint a Földművelésügyi Minisztérium képviselői.

Az EU a rendszer bevezetésétől reméli a hamisított, illetve más, jellemzően keleti országokból behozott dohánytermékek feketekereskedelmének visszaszorítását.

Az MDKSZ delegáltja a konferencián elmondta, hogy a feketekereskedelem visszaszorításával szövetségünk egyetért, és mindenben segíti a trafikosokat a 2019. május 20-i bevezetésre.

Minden jog fenntartva.
© 2018. Trafikosok.hu
Fejlesztette: 2dots.hu

Jelen honlapot a Magyar Dohány Kiskereskedők Szövetsége (2890 Tata, Ady Endre u. 16., Nyt.: Fővárosi Törvényszék 10 277, rövidített név: MDKSZ) üzemelteti. A honlapon elhelyezett szöveges és képi tartalom szerzői jogi oltalom alatt áll, annak bármely formában és célra történő felhasználása kizárólag a Magyar Dohány Kiskereskedők Szövetségének előzetes engedélyével lehetséges. Adatkezelési Tájékoztató